Alles wat je moet weten over een website laten maken met Novonto

Inhoudsopgave

Behoefte aan consultatie?

Kom je er niet uit of heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

In het digitale tijdperk waarin wij leven, is een professionele website onontbeerlijk voor elk bedrijf. Het is het centrale knooppunt waar potentiële klanten, investeerders en partners een eerste indruk krijgen van je onderneming. Een goed ontworpen website dient niet alleen als een visitekaartje, maar speelt ook een cruciale rol in de effectieve marketingstrategie van een bedrijf. Het vergroot de zichtbaarheid, verbetert de gebruikerservaring en helpt bij het opbouwen van geloofwaardigheid. In deze digitale wereld kan een bedrijf zonder een robuuste online aanwezigheid gemakkelijk achterblijven bij de concurrentie.

Een website is meer dan alleen een middel om je producten of diensten te tonen; het is een dynamisch platform dat interactie met je bezoekers mogelijk maakt, hun informeert en hun aanzet tot actie. Het belang van een website kan niet worden onderschat. Het dient verschillende essentiële functies: van het tonen van je merkidentiteit en het vergroten van je klantbetrokkenheid tot het genereren van leads en het verhogen van de verkoop. Een effectieve website is een samensmelting van esthetiek, functionaliteit, en strategie.

Het proces van het bouwen van een website kan echter ontmoedigend lijken, vooral voor degenen die niet bekend zijn met de digitale wereld. Vragen zoals “Wat kost het om een website te laten maken?” en “Hoe lang duurt het om een website te bouwen?” zijn gangbaar. Hier komt Novonto in beeld. Novonto is niet zomaar een webontwikkelingsbedrijf; het is een partner die bedrijven begeleidt op hun digitale reis, van de conceptuele fase tot aan de lancering en verder.

Bij Novonto begrijpen we dat elke partner uniek is, met eigen specifieke behoeften en doelen. Wij geloven niet in een one-size-fits-all aanpak, maar bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de specifieke vereisten van je bedrijf. Of je nu een eenvoudige website nodig hebt of een complexe e-commerce site, Novonto heeft de expertise en ervaring om een website te leveren die niet alleen aan je verwachtingen voldoet, maar deze overtreft.

Kosten van een Website

Het laten maken van een website is een investering. Bij Novonto begrijpen we dat de kosten een cruciale factor zijn bij de beslissing om een website te laten ontwikkelen. De prijs van een website kan sterk variëren afhankelijk van vele factoren, zoals het niveau van maatwerk, de complexiteit van het design, en de functionaliteit die nodig is.

Eenvoudige Websites

Voor kleine bedrijven of startups die net beginnen en een beperkt budget hebben, biedt Novonto een eenvoudig pakket voor €500. Dit type website is typisch een eenvoudige, strakke site die de essentiële informatie over je bedrijf bevat, zoals wie je bent, wat je doet, en hoe klanten contact met u kunnen opnemen door middel van een contact formulier. Deze websites worden meestal gebouwd met behulp van vooraf ontworpen templates, wat de ontwikkelingstijd en -kosten vermindert. Ze zijn ideaal voor bedrijven die net hun eerste stappen zetten in de online wereld en een snelle, kosteneffectieve oplossing nodig hebben.

Geavanceerde Websites

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de meer complexe websites, die kunnen variëren van €500 tot €2000 en in zeldzame gevallen zelfs meer afhankelijk van de specificaties. Deze websites zijn vaak op maat gemaakt en bevatten geavanceerde functies zoals e-commerce capaciteiten, interactieve gebruikerselementen, integratie van sociale media, en meer. Ze vereisen meer uitgebreide planning, gespecialiseerde vaardigheden, en aanzienlijk meer ontwikkelingstijd. Voor bedrijven die een unieke merkidentiteit willen vestigen en op maat gemaakte functionaliteiten nodig hebben die verder gaan dan de standaardoplossingen, zijn deze websites geschikt.

Factoren die de Prijs Beïnvloeden

 1. Design op Maat vs. Template-Based: Een website vanaf de grond opbouwen met een uniek design is aanzienlijk duurder dan het aanpassen van een bestaande template. Een op maat gemaakt design vereist meer tijd voor zowel het ontwerp als de ontwikkeling, omdat alles – van de lay-out tot interactieve elementen – specifiek aan je wensen wordt gecreëerd. Dit biedt echter een ongeëvenaarde originaliteit en een betere afstemming op je merkidentiteit.
 2. Functionaliteiten en Integraties: Complexere websites kunnen functies vereisen zoals geïntegreerde betalingssystemen, klantbeheer systemen, geavanceerde SEO-instellingen, en automatisering van processen die de ontwikkelingstijd en -kosten verhogen. Elke geïntegreerde derde partij service of aangepaste functie die ontwikkeld moet worden, kan de kosten opdrijven.
 3. Content Management Systemen (CMS): De keuze van het CMS kan ook een grote invloed hebben op de kosten. Open-source systemen zoals WordPress bieden kostenbesparingen en flexibiliteit.
 4. SEO en Digitale Marketing: Het opnemen van SEO vanaf het begin van het webontwikkelingsproces is cruciaal voor online succes. SEO-strategieën die zijn geïntegreerd in de structuur en content van de site, samen met basis digitale marketingdiensten, kunnen de kosten verhogen, maar zijn essentieel voor het verhogen van zichtbaarheid en verkeer.

Onderhoud en Aanpassingen

Na de lancering van de website begint het echte werk pas. Het regelmatig bijwerken en onderhouden van je website is essentieel om de functionaliteit, veiligheid en efficiëntie te garanderen. Novonto biedt doorlopende ondersteuning en onderhoudsdiensten aan om ervoor te zorgen dat je website optimaal blijft presteren.

Standaard Aanpassingen

Voor standaard aanpassingen zoals het updaten van content, het toevoegen van blogposts, of het maken van kleine visuele tweaks, rekent Novonto een uurtarief van €49,95 ex btw. Deze diensten zijn essentieel voor het actueel houden van je website en het verzekeren van een gestroomlijnde gebruikerservaring.

Beheerde Hosting

Voor klanten die kiezen voor onze beheerde hostingdiensten, bieden we een gereduceerd tarief van €39,95 ex btw per uur voor wijzigingen. Beheerde hosting bij Novonto is niet alleen een kwestie van het onderhouden van de serverprestaties, maar omvat ook proactief beheer van je website om optimale prestaties, veiligheid en uptime te garanderen. Dit omvat regelmatige updates aan het CMS, plugins en thema’s, en het monitoren van de website om eventuele problemen snel te adresseren.

Belang van Regelmatig Onderhoud

Websites zijn geen statische entiteiten; ze vereisen voortdurende aandacht en aanpassingen om relevant te blijven. Technologie, trends en klantvoorkeuren evolueren voortdurend, en je website moet deze veranderingen weerspiegelen. Regelmatig onderhoud helpt ook bij het voorkomen van beveiligingsproblemen, het verbeteren van de laadsnelheden van pagina’s, en het verzekeren van compatibiliteit met nieuwe browsers en apparaten.

Ontwikkelingstijd

De tijd die nodig is om een website te bouwen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het ontwerp, de functionaliteiten die geïmplementeerd moeten worden, en de algehele omvang van het project. Bij Novonto streven we ernaar om een efficiënte en tijdige levering te garanderen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Gemiddelde Tijd voor Ontwikkeling

Voor eenvoudige websites die gebruik maken van standaard templates en minimale maatwerk functies hebben, kan de ontwikkelingstijd variëren van een paar dagen tot ongeveer een week. Dit is ideaal voor kleine bedrijven of individuele ondernemers die snel online willen zijn met een professionele uitstraling.

Voor meer complexe websites, zoals die met geïntegreerde e-commerce systemen, op maat gemaakte interactieve tools, en uitgebreide content management systemen, kan de ontwikkelingstijd uitlopen tot enkele weken of zelfs maanden. Deze uitgebreidere projecten vereisen grondige planning, uitgebreide tests en feedbacklussen om te zorgen dat alles naar wens functioneert.

Factoren die de Ontwikkelingstijd Beïnvloeden

 1. Voorbereiding en Planning: De hoeveelheid tijd die besteed wordt aan de voorbereidingsfase kan aanzienlijk invloed hebben op het algehele tijdsbestek. Een duidelijk gedefinieerde projectomvang, goed georganiseerde content, en een uitgewerkt ontwerp vooraf kunnen het ontwikkelingsproces versnellen.
 2. Feedback en Revisies: De snelheid van feedback en het aantal revisierondes van de partner speelt ook een rol. Snelle en duidelijke communicatie tussen de partner en het ontwikkelingsteam is cruciaal om vertragingen te voorkomen.
 3. Gebruik van Technologieën: De technologieën die gebruikt worden voor het bouwen van de website kunnen ook de ontwikkelingstijd beïnvloeden. Sommige platforms en frameworks stellen ontwikkelaars in staat sneller te werken vanwege ingebouwde functies en tools, terwijl andere wellicht meer tijd vereisen voor maatwerkoplossingen.
 4. Integratie van Derden: Het integreren van externe diensten of API’s kan extra tijd vergen, vooral als deze integraties complex zijn of specifieke aanpassingen vereisen om naadloos met de rest van de site te werken.
 5. Testen en Kwaliteitscontrole: Een essentiële fase in het ontwikkelingsproces is het testen van de website om er zeker van te zijn dat deze vrij is van bugs en optimaal functioneert op alle apparaten en browsers. Grondig testen is tijdrovend, maar absoluut noodzakelijk om een soepele lancering en werking te garanderen.

Waarom Kiezen voor Novonto?

Novonto onderscheidt zich door niet alleen technische expertise te bieden, maar ook door een diepgaand begrip van zakelijke behoeften en markttrends. Hier zijn enkele redenen waarom onze partners kiezen voor Novonto voor hun webontwikkelingsbehoeften:

 1. Persoonlijke Aandacht: Elk project bij Novonto krijgt persoonlijke aandacht van ons toegewijde team. We geloven in een partnerschap-benadering waarbij we nauw samenwerken met onze klanten om hun visie werkelijkheid te maken.
 2. Expertise: Ons team bestaat uit ervaren ontwerpers, ontwikkelaars en digital marketing specialisten die allemaal toegewijd zijn aan het leveren van hoogwaardige oplossingen.
 3. Innovatie: We blijven op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen en trends in webdesign en -ontwikkeling, wat ons in staat stelt innovatieve oplossingen te bieden die de concurrentie voor blijven.
 4. Support en Onderhoud: Onze relatie met onze partners eindigt niet bij de lancering van de website. We bieden uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat je website blijft presteren op zijn best.

Hosting en Domeinnamen

Domeinnamen

Het kiezen van de juiste domeinnaam is cruciaal voor de identiteit van je bedrijf. Het moet niet alleen de essentie van je merk weerspiegelen, maar ook gemakkelijk te onthouden en te typen zijn voor online bezoekers.

Kosten van Domeinnamen

De kosten voor een domeinnaam kunnen variëren afhankelijk van de populariteit van de gewenste naam, de domeinextensie (.com, .nl, .org, etc.), en de registrar die je kiest. Over het algemeen variëren de prijzen van domeinnamen van €12 tot €20 per jaar voor de meest gangbare extensies zoals .nl of .com. Speciale of zeer gewilde domeinnamen kunnen echter aanzienlijk duurder zijn. Novonto helpt je bij het navigeren door deze keuzes en biedt advies over de beste opties die passen bij je budget en zakelijke doelen.

Domeinregistratie en Beheer

Als onderdeel van onze alomvattende webdiensten, biedt Novonto ook hulp bij domeinregistratie en hosting aan.

Hosting

Een ander cruciaal aspect van het online brengen van je website is hosting. Hosting verwijst naar de server waarop je websitegegevens worden opgeslagen en van waaruit je website toegankelijk is op het internet. De keuze van hosting kan een significante impact hebben op de prestaties van je website, waaronder de snelheid van de site, de uptime en de algehele beveiliging.

Soorten Hosting

 1. Shared Hosting: Dit is de meest kosteneffectieve optie, waarbij je website de server deelt met andere websites. Hoewel dit een betaalbare optie is, kan het de prestaties van je website beïnvloeden als andere sites op dezelfde server veel verkeer of middelen gebruiken.
 2. Beheerd Hosting: Beheerd hosting is een service waarbij de hostingprovider niet alleen de fysieke server en connectiviteit verzorgt, maar ook actief het beheer van de server, software en beveiligingsupdates overneemt. Dit type hosting is ideaal voor bedrijven die zich willen focussen op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te hoeven maken over het technisch beheer van hun server. Omdat de provider verantwoordelijk is voor het onderhouden van de server, inclusief beveiliging, back-ups, updates en technische ondersteuning, kunnen klanten genieten van een hogere uptime en betere prestaties. Dit is een duurdere optie dan shared hosting, maar het biedt aanzienlijke voordelen in termen van gemak, veiligheid en stabiliteit.
 3. VPS (Virtual Private Server) Hosting: VPS hosting biedt een middenweg tussen shared hosting en een dedicated server. U krijgt toegang tot een specifiek deel van de server dat alleen voor uw website is gereserveerd, wat betere prestaties en meer flexibiliteit biedt dan shared hosting. Echter is er wel expertise nodig voor het beheren van een VPS, je bent zelf helemaal verantwoordelijk van het instellen van de webserver tot alle technische aspecten.
 4. Cloud Hosting: Dit is een relatief nieuwe technologie die een hoge mate van schaalbaarheid en betrouwbaarheid biedt. Uw website wordt gehost op een netwerk van verbonden virtuele en fysieke cloud servers, wat zorgt voor flexibiliteit en failover-opties. maar is ook de duurdere hostingoptie als de kosten mee groeien met je website.

Hostingdiensten bij Novonto

Bij Novonto bieden we geoptimaliseerde hostingoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van je website. Onze beheerde hostingpakketten beginnen bij €29,95 per maand en zijn inclusief 24/7 monitoring en regulier onderhoud om de optimale prestaties van je website te garanderen. We zorgen ervoor dat je site snel, veilig is en soepel draait, zelfs tijdens piekverkeer.

WordPress en Jaarlijkse Kosten

Voor veel van onze klanten bouwen we websites op het WordPress platform. WordPress is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit, waardoor het een populaire keuze is voor zowel kleine als grote websites.

Echter, het onderhouden van een WordPress-site brengt jaarlijkse kosten met zich mee die niet over het hoofd gezien moeten worden. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder thema’s, plugins, en extra diensten die nodig zijn om de website te onderhouden en te optimaliseren.

Jaarlijkse Kosten voor WordPress

 1. Thema’s en Plugins: Hoewel WordPress zelf gratis is, kunnen veel thema’s en plugins die de functionaliteit en het uiterlijk van je site verbeteren, kosten met zich meebrengen. Premium thema’s kunnen variëren van $30 tot $100 of meer, afhankelijk van de leverancier en de complexiteit van het thema. Plugins kunnen ook variëren van gratis tot honderden dollars per jaar, afhankelijk van de benodigde functionaliteit.
 2. Onderhoud en Beveiliging: Regelmatig onderhoud is essentieel om je WordPress-site veilig en efficiënt te laten functioneren. Dit omvat updates van het core platform, thema’s en plugins, alsmede regelmatige beveiligingscontroles en het maken van back-ups. Novonto biedt onderhoudspakketten die deze diensten omvatten, met kosten die beginnen vanaf ongeveer €20 per maand. Deze pakketten zorgen ervoor dat uw site up-to-date en beschermd is tegen beveiligingsrisico’s.
 3. Hosting: Zoals eerder vermeld, zijn de kosten voor hosting afhankelijk van het type hosting die je kiest. Shared hosting kan beginnen bij ongeveer €5 per maand, terwijl dedicated servers honderden euro’s per maand kunnen kosten. Voor WordPress-sites raden wij vaak VPS of beheerd WordPress hosting aan, die geoptimaliseerd zijn voor WordPress en betere prestaties bieden dan standaard shared hosting.
 4. Ontwikkeling en Aanpassingen: Naast de initiële ontwikkelingskosten kan het nodig zijn om uw site af en toe te updaten of aan te passen om nieuwe functies toe te voegen of om aan veranderende zakelijke behoeften te voldoen. Deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de vereiste aanpassingen en worden meestal op uurbasis berekend.

Lange Termijn ROI van een Professionele Website

Hoewel de upfront en jaarlijkse kosten van het onderhouden van een professionele website aanzienlijk kunnen zijn, is het belangrijk om deze uitgaven te bekijken in het licht van de potentiële return on investment (ROI) die een goed ontworpen en geoptimaliseerde website kan bieden.

 1. Verhoogde Zichtbaarheid: Een professionele website verbetert je online aanwezigheid en helpt nieuwe klanten aan te trekken. Dit kan leiden tot een significante toename van de verkoop, vooral als de site geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO) en ontworpen om bezoekers om te zetten in klanten.
 2. Merkopbouw: Een goed ontworpen website versterkt je merk en helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij je doelgroep. Dit kan leiden tot langere klantrelaties en hogere klantloyaliteit, wat essentieel is voor langdurig zakelijk succes.
 3. Efficiëntieverbeteringen: Automatisering van processen via je website kan helpen om operationele efficiëntie te verbeteren, kosten te besparen en de klanttevredenheid te verhogen. Online boekingsystemen, klantbeheersystemen en e-commerce platforms zijn enkele voorbeelden van hoe een website bedrijfsprocessen kan stroomlijnen.
 4. Gegevensinzichten: Een professionele website kan ook waardevolle gegevens leveren over je klanten en hun gedrag, wat kan helpen bij het verfijnen van je marketingstrategieën en het verbeteren van je producten of diensten.

Investeren in een professionele website met Novonto betekent investeren in de toekomst van je bedrijf. Het is niet alleen een kwestie van het hebben van een “digitale visitekaartje”, maar een krachtig platform dat kan helpen om je zakelijke doelen te bereiken, je merk te versterken en je bedrijfsresultaten te verbeteren.

Continue Innovatie en Verbetering

In een snel evoluerende digitale wereld is het van cruciaal belang om niet stil te staan. Technologieën, gebruikersvoorkeuren en digitale marketingtrends veranderen voortdurend. Een professionele website moet daarom flexibel en aanpasbaar zijn om relevant en effectief te blijven. Novonto zet zich in voor continue innovatie en verbetering van onze diensten om ervoor te zorgen dat je website niet alleen voldoet aan de huidige normen maar ook klaar is voor toekomstige ontwikkelingen.

 1. Up-to-date Technologieën: We gebruiken de nieuwste technologieën en volgen de huidige webstandaarden om ervoor te zorgen dat je website snel, veilig en toegankelijk is op alle apparaten en platforms. Dit omvat het regelmatig bijwerken van software, het gebruik van moderne coderingstalen en het implementeren van de beste beveiligingspraktijken.
 2. Responsive Design: Met de toenemende diversiteit in apparaten van desktops tot smartphones en tablets, zorgen we ervoor dat je website een responsief ontwerp heeft dat zich aanpast aan verschillende schermformaten en resoluties. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring, ongeacht hoe of waar je website wordt bekeken.
 3. SEO en Content Strategie: We helpen niet alleen bij de initiële SEO-setup van je website, maar bieden ook doorlopende SEO-diensten en contentstrategieën aan om de zichtbaarheid van je site in zoekmachines te verbeteren en relevant verkeer naar je site te trekken. Dit omvat het regelmatig bijwerken van je content, het optimaliseren van keywords, en het analyseren van de prestaties om gebieden voor verbetering te identificeren.
 4. Gebruikerservaring (UX) en Gebruikersinterface (UI) Verbeteringen: De ervaring van de gebruiker op je website kan significant bijdragen aan de conversieratio’s en de algemene tevredenheid van de klant. We voeren regelmatige beoordelingen en updates uit om de UX/UI van je site te verbeteren, zodat deze intuïtief, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk blijft.

Conclusie

Een professionele website is een onmisbare investering voor elk modern bedrijf. Het biedt niet alleen een platform om je producten of diensten te presenteren, maar dient ook als een essentieel hulpmiddel voor branding, klantenwerving en bedrijfsgroei. Bij Novonto begrijpen we de complexiteit en de uitdagingen van webontwikkeling en zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen die aan je specifieke zakelijke behoeften voldoen.

Door te kiezen voor Novonto, kiest je voor een partner die niet alleen de technische expertise heeft, maar ook de zakelijke inzichten om je online aanwezigheid te optimaliseren en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Of je nu net begint of een gevestigd bedrijf bent dat zijn digitale voetafdruk wil uitbreiden, Novonto heeft de tools, de technologie en het team om je visie werkelijkheid te maken. Investeer vandaag nog in je toekomst met een professionele website van Novonto en zie hoe je bedrijf transformeert in het digitale tijdperk. Novonto, je digitale groei partner!

Categorieën:
Deel Bericht:
LinkedIn
X
Facebook
Over de auteur
Afbeelding van H. Kaya
H. Kaya
Sinds 2001 ben ik actief in de digitale wereld, waarbij ik begon met het maken van websites, me verdiepte in het beheersen van Linux servers tegen 2005, en WordPress omarmde in 2007. Nu, met meer dan twee decennia ervaring, ben ik een ervaren WordPress-professional en Linux-goeroe, klaar om inzichten te delen van dit transformerende pad.
Afbeelding van H. Kaya
H. Kaya
Sinds 2001 ben ik actief in de digitale wereld, waarbij ik begon met het maken van websites, me verdiepte in het beheersen van Linux servers tegen 2005, en WordPress omarmde in 2007. Nu, met meer dan twee decennia ervaring, ben ik een ervaren WordPress-professional en Linux-goeroe, klaar om inzichten te delen van dit transformerende pad.